در شماره قبل از اهمیت و تاثیر لقمه در تربیت فرزندان گفتیم و اینک ادامه بحث را پی می گیریم!
گفته شد که لقمه ای که والدین قبل از انعقاد نطفه خورده اند در فرزندشان موثر است و اکنون در مرحله بعد می گوئیم غذایی که مادر در دوران بارداری می خورد در تربیت فرزند تاثر مستقیم دارد!
قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم: اَدِّبُوا اَوْلادَکُمْ فى بُطونِ اُمَّهاتِهِمْ. قیلَ: وَکَیْفَ ذلِکَ یا رَسُولَ اللّهِ؟ فَقالَ: بِاِطْعامِهِمُ الْحَلالَ؛ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: فرزندانتانرا در رحم مادرانشان تربیت کنید. سئوال شد: این چطور ممکن است اى رسولخدا؟ حضرت فرمودند: با خوراندن غذاى حلال (به مادرانشان)
در گام بعدی غذایی که در طفولیت و نوزادی به فرزندان داده می شود قرار می گیرد در این زمینه خوب است به این حکایت توجه کنیم:
شهید آیت الله شیخ فضل الله نوری رحمه الله علیه یکی از علمایی است که در جریان نهضت مشروطه علیه استعمار به روشنگری پرداخت و عاقبت هم در راه دفاع از دین خدا به شهادت رسید! یکی از عجایب در هنگام به دار آویختن این مرد الهی این است که فرزند بزرگ او (میرزا مهدی) کنار چوبه دار هلهله و شادی می کرد و ابراز خرسندی از قتل پدر می نمود! سوالی که ذهن هر کسی را به خود مشغول می کند اینست که علت این تفاوت بین پدر و پسر چیست؟ این سوال را خود شیخ فضل الله چند سال قبل از شهادت پاسخ دادند
وقتی از شیخ بزرگوار می پرسند شما که از مدافعانحریم اهل بیت عصمت و طهارت هستید، شما که از مدافعان دین مبین اسلام هستید پسچرا فرزند شما از مخالفان شما و دین و مذهب تشیّع است (فرزندی که اقدام به دستگیری پدر و به دار آویختن او کرد و پای دار پدر کف زد و رقصید( جوابمی گوید: در دوران طفولیت مادرش بیمار شد و به هر صورت نتوانست به او شیربدهد. به اجبار دایه ای گرفتند برای او و او را شیر می داد؛ بعدها فهمیدم که آندایه ناصبی بوده و از دشمنان اهل بیت(علیهم السّلام) ، همان موقع منترسیدم و انتظار چنین روز و ایامی را می کشیدم.
از مرحله لقمه و تاثیر آن بر تربیت کودک که بگذریم پس از تولد والدین وظایفی دارند که در سعادت و عاقبت کودک موثر است! اموری مانند عقیقه کردن که در کتب آداب و سنن (مانند کتاب حلیه المتقین) به آنها اشاره شده است
انتخاب نام نیک و پسندیده برای کودک هم از جمله همین امور است
نظر بدهید
![]() |